Onderhoud & energieverbruik

Graag delen wij informatie met betrekking tot het onderhoud uw spa of zwemspa en over het energieverbruik.

Onderhoud:

Ververs het water minimaal 1 keer in de 4-5 maanden. Dit is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet afhankelijk van hoe vaak je gebruik maakt van het water in uw spa. Water dat lang staat kan de neiging hebben om muf te worden. Bovendien zit het water na verloop van tijd vol met dode bacteriën en uitgewerkte chemicaliën. Lekker verversen dus.

Reinig de filtercartridge 1 keer in de week. Dit kan bijvoorbeeld perfect in combinatie met Aquafinesse Filter Cleaner en een filterkam. Mochten ze dan nog niet helemaal schoon zijn, dan kunt u ze daarna in uw vaatwasser zetten op het heetste programma met een scheutje chloor erbij.

Na verloop van tijd is een filter niet meer te reinigen. Deze zit dan vol vetten en oliën, welke invloed hebben op de waterbalans. Vervang een filter dan gewoon. Bij normaal gebruik verbruik je minimaal (afhankelijk van de filter) zo’n 2 filters per jaar.

Het beste is om, voorafgaand aan het gebruik van uw spa, even te douchen. Gebruikt van haarlak, gel, make-up of body lotions kunnen de waterbalans ernstig aantasten. Draagt uw zwemkleding in de spa (gebruik dan het liefst badkleding die u alleen in de spa draagt. Spoel deze dan alleen na gebruik uit en was deze niet met wasmiddel. Het wasmiddel en wasverzachter kunnen schuim in uw spa veroorzaken.

Het wordt vaak vergeten, maar ook de leidingen van de jacuzzi hebben zo nu en dan een reinigingsbeurt nodig. Wij adviseren om dit samen te doen met het vervangen van het water. Zo sla je twee vliegen in een klap. Aquafinesse heeft hier het middel spa clean voor

Energieverbruik:

We gaan uit van een gemiddelde omdat het stroomverbruik afhankelijk is van meerdere factoren;

Staat uw spa dichtbij uw huis, een zeer beschutte plek of heeft uw spa een overkapping dan zal het energieverbruik lager zijn.

Naarmate u de spa vaker gebruikt, zal deze ook meer stroom verbruiken, omdat de meeste stroom verbruikt wordt bij het opwarmen van het water.

De massage jets en de airblower verbruiken nauwelijks stroom.

De circulatiepomp hoeft maar twee uur per dag te draaien om de jacuzzi mooi schoon te filtreren.

Afhankelijk van het gebruik zal uw spa tussen de € 1,– en € 1,50 per dag kosten.
Als het bad niet gebruikt wordt staat deze in stand-by stand.  Uw spa moet dan het water op temperatuur houden en de waterkwaliteit goed houden, gemiddeld kost dit € 1,– per dag.

Tijdens gebruik koelt het water sneller af en verbruikt uw spa extra stroom, gemiddeld voor een half uur massage kunt u rekenen op € 0,38 extra aan stroomkosten.

Heeft u zonnepanelen, dan zullen deze bedragen lager uitpakken, omdat het tarief van terug leveren van stroom aanzienlijk minder oplevert.

Alle onderhoudsproducten kunt u bestellen via de S.P.A.S. webshop.
https://www.spapartsandservice.eu/nl/